Dom umirovljenika Sisak

PROJEKT „DNEVNI BORAVAK 3 + 2“

Od 1.06.2011. god. voditeljica Dnevnog boravka Jasmina Šestan, dipl. socijalna radnica

Od 1.10.2009. godine završava donacija Projekta 3+2 te se počinje primjenjivati odluka o plaćanju usluga dnevnog boravka i to 1/3 korisnici, 1/3 Grad Sisak i 1/3 Sisačko-moslavačka županjija. Ekonomska cijena po korisniku iznosi 600,00 kn mjesečno što znači da korisnici participiraju sa 200,00 kn mjesečno u cijeni boravka.

U ožujku 2007. godine Doma za starije i nemoćne osobe Sisak aplicirao je na natječaj Programa za inovacije i učenje projektom „Dnevni boravak 3 +2“. Među 13 odobrenih projekta našao se i projekt sisačkog Doma koji je pozitivno ocijenjen kao doprinos poboljšanju življenja starijih osoba u lokalnoj zajednici.

Projekt se financira zahvaljujući darovnici Programa za inovacije i učenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Svjetske banke iznosom od  570.867,56 kn u razdoblju od 18. listopada 2007. godine – 30. rujna 2009. godine.

world bank world bank

Cilj ovog projekta je osnaživanje starijih osoba da što duže ostanu u svojim domovima, te osiguravanje kontinuiteta socijalnih aktivnih uloga razvijanjem kreativnih i radnih aktivnosti (dramske, pjevačke, radionice starijih sa mladima i sl.), te sportskom rekreacijom. Na taj način nastoji se očuvati, pa čak  i unaprijediti funkcionalna sposobnost, te se suprotstaviti pasivnosti i osamljenosti.

Stoga je Dom 04. veljače 2008. godine otvorio vrata dnevnog boravka svojim korisnicima u okviru kojeg se korisnicima besplatno nudi slijedeće:

  1. pružanje usluge dnevnog boravka za ukupno 50 vanjskih korisnika, a prioritet pri identifikaciji korisnika su: područje grada Siska, pokretljivost, visina primanja;
  2. teže pokretnim korisnicima organiziran prijevoz od kuće do Doma i natrag;
  3. jednom tjedno pružanje zdravstvenih usluga u vidu mjerenja krvnog tlaka, provjere razine šećera u krvi i sl;
  4. osmišljene brojne i raznovrsne aktivnosti poput društvenih igara, prilagođenih sportskih i rekreativnih aktivnosti, izrade ručnih radova, čitanje, pjevanje, zajedničko gledanje TV programa, šetnje i općenito međusobno druženje;
  5. ručak u prijepodnevnom terminu;

Više možete saznati upitom na telefon: 044/556 567, pomoću kontakt obrasca ili nam se javite na e-mail dnevni_boravak@domsisak.hr

ovdje možete preuzeti obrazac za upis u pdf formatu za ispis

Aktivnosti u slikama

učitavam
{@opis}

Pogledajte prezentaciju o dnevnom boravku

 

EVALUACIJSKO IZVJEŠĆE PROJEKTA "DNEVNI BORAVAK 3+2",
Razdoblje rada s korisnicima 4.01. - 4.10.2010.

PREUZMITE OVDJE
(Pdf, 189 kb)

 

Polugodišnje Evaluacijsko izvješće projekta «Dnevni boravak 3 + 2»
Razdoblje rada s korisnicima 04. veljača – 04. kolovoza 2008.

PREUZMITE OVDJE
(Pdf, 277 kb)

Pogledajte ručne radove korisnika dnevnog boravka

Pogledajte literarne radove korisnika dnevnog boravka

SPONZORI ZA KORISNIKE

Dnevni boravak 3+2 za korisnike je započeo kao projekt Svjetske Banke koja ga je u potpunosti financirala do 1. listopada 2009. godine. Nakon toga, Dnevni boravak je postao djelatnost Doma, a financira se od strane Grada, Županije i korisnika u jednakim omjerima. Budući da mnogim korisnicima mirovina iznosi manje od 1.500,00 kn, ne mogu odvojiti dio za plaćanje usluga Dnevnog boravka.

Tijekom prezentacije druge obljetnice Dnevnog boravka istaknuto je kako je dio korisnika morao odustati od korištenja usluga navedenog programa zbog nedostataka vlastitih financijskih sredstava za participaciju u troškovima boravka.

Stoga se rodila ideja o donatorima koji bi svaki mjesec umjesto korisnika plaćali za usluge Dnevnog boravka. Nakon javljanja prvog donatora i potpisivanja ugovora, što je i medijski popraćeno, javili su se građanisa istom željom da svojim starijim sugrađanima uljepšaju njihove dane.

Od dana prvog sponzorstva odnosno 2.03.2010. godine, u Dnevnom boravku postoji devet osoba za koje sponzori ili kako ih korisnici zovu , njihovi „anđeli čuvari“, plaćaju dio usluga dnevnog boravka te im se ovom prilikom želimo zahvaliti u ime korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.

 

 

Danas je...

Vezane vijesti

učitavam...

{datum}
{naslov}

{kratkitekst}{tekst}