Cilj korištenja usluga Dnevnog boravka 3+2 je osnaživanje starijih osoba da što duže ostanu u svojim domovima, te osiguravanje kontinuiteta socijalnih aktivnih uloga razvijanjem kreativnih i radnih aktivnosti te sportskom rekreacijom. Na taj način se nastoji očuvati pa čak i unaprijediti funkcionalna sposobnost te se suprotstaviti pasivnosti i osamljenosti.

Korisnicima se nudi slijedeće:
1. Usluge socijalnog rada
2. Aktivno provođenje vremena (osmišljene brojne i raznovrsne aktivnosti poput društvenih igara, vježbi i igri za zdraviji mozak,  prilagođenih sportskih i rekreativnih aktivnosti, izrade ručnih radova, čitanje, pjevanje, zajedničko gledanje TV programa, šetnje i općenito međusobno druženje)
3. Jednostavnije zdravstvene usluge (jednom tjedno pružanje zdravstvenih usluga u vidu mjerenja krvnog tlaka, provjere razine šećera u krvi i sl.)
4. Boravak i ručak u prijepodnevnom terminu
5. Organizirani prijevoz

Cijena Dnevnog boravka 3+2 po korisniku iznosi 60,00 eura mjesečno. Za dopunsku uslugu prijevoza koja obuhvaća dolazak i odlazak od kuće do Doma za starije osobe Sisak, korisnik se obvezuje plaćati 20,00 eura mjesečno.

Prijem u dnevni boravak Doma
Dnevni boravak 3+2 Doma za starije osobe Sisak je otvoren za sve starije zainteresirane sugrađane. Usluga se pruža ograničenom broju korisnika (50) koji je sukladan broju stručnog osoblja i površini dnevnog boravka. Svi zainteresirani mogu svoje zahtjeve podnijeti pismeno uz popunjeni zahtjev (kliknite za preuzimanje), propisanu dokumentaciju (kliknite za preuzimanje) i liječničku potvrdu (kliknite za preuzimanje).

Za sve dodatne informacije o uvjetima uključivanja u dnevni boravak možete kontaktirati Voditeljicu dnevnog boravka na sljedeće načine:
Valentina Mišeta, dipl. socijalni radnik
putem telefona: 044/556-567
putem e-maila: dnevniboravakdomsisak@gmail.com
ili osobnim dolaskom u Dom.

Galerija fotografija aktivnosti iz Dnevnog boravka 3+2